top of page
  • Yazarın fotoğrafı

Otellerde 'temassız' dönem başlıyor

Tüm dünyayı esir alan koronavirüs (corona virüsü) salgını nedeniyle, otellerde temassız ve sosyal mesafeli yönetime geçiliyor. Öyle ki misafirler, eğer otelin kapı sistemi ve teknolojisi müsaitse, oda kartına bile ihtiyaç olmadan doğrudan mobil uygulama aracılığıyla oda kapısını açabilecek. İşte otellerde yaşanacak değişiklikler...


Tüm dünyayı esir alan koronavirüs (corona virüsü) salgını nedeniyle, otellerde temassız ve sosyal mesafeli yönetime geçiliyor. Öyle ki misafirler, eğer otelin kapı sistemi ve teknolojisi müsaitse, oda kartına bile ihtiyaç olmadan doğrudan mobil uygulama aracılığıyla oda kapısını açabilecek. İşte otellerde yaşanacak değişiklikler...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte yaşam alanlarımızda ve alışkanlıklarımızda pek çok değişiklik olacak. Turizm sezonu başlarken özellikle otellerde yaşanacak değişiklikler hakkında uluslararası yönergeler yayımlanmaya başladı.

TEMASSIZ VE SOSYAL MESAFELİ YÖNETİM Temassız ve sosyal mesafeli bir otel yönetimi, tüm dünyada ortak bir uygulama şekline dönüşecek. Oteller, misafir ile personelin minimum temasla sosyal mesafeyi koruyabilmesi için mobil teknolojilerden faydalanacak. 


Serkan Durukan normalleşme süreci ile birlikte, oteller için geliştirdikleri teknolojinin nasıl kullanılacağını ve ne tür bir önem arz ettiğini şu şekilde aktardı: “Kovid-19 sonrasında otellerin teknoloji yatırımları tüm dünyada artmaktadır. Durukan sadece Türkiye’de değil, 4 kıtada 20’ye yakın ülkede otellerin kullanımına sunulmuş güçlü bir teknolojidir. Özellikle bu dönem ile birlikte, birçok ülkedeki iş birliklerimizi ve birlikte çalıştığımız otel sayısını ciddi bir şekilde artırdık. 

Misafirlerin otele girişlerinden, çıktıkları ana kadar hiçbir temas ve personel ile yüz yüze görüşme ihtiyacı duymadan; odalarına giriş işlemlerini online yapabildikleri, otel hakkında bilgi alabildikleri, otel içerisindeki aktiviteleri mobil uygulama aracılığıyla öğrenebildikleri ve tüm alanlara rezervasyon yapıp özel servisleri satın alabildikleri bir teknolojiyi otellerde uyguluyoruz.“


MOBİL UYGULAMA İLE ODA KAPISI AÇILACAK Misafir “check-in” işlemlerini gelmeden ya da otele yaklaştığında kendi cep telefonundan otelin uygulamasını kullanarak kolayca gerçekleştirebiliyor. Eğer otelin kapı sistemi ve teknolojisi müsaitse, oda kartına bile ihtiyaç olmadan misafir doğrudan mobil uygulama aracılığıyla oda kapısını açabiliyor. 

ODA İÇİNDE BASILI MATERYAL OLMAYACAK Bu yeni dönemin en temel hassasiyeti temassızlık. Otellerde misafire mümkün olabildiğinde “az temas” çerçevesinde bir deneyim yaşatılacak. Bu bağlamda oda içerisinde misafiri bilgilendirilmesi için bulundurulan tüm basılı malzemeler olmayacak ya da tek kullanımlık ve her seferinde ciddi maliyet, kağıt israfı yaratacak şekilde olması gerekecek. Bu malzemelerin yerini otellerin mobil uygulamaları dolduracak. 

TÜM HİZMETLER MOBİL UYGULAMADAN TALEP EDİLECEK Misafirler “housekeeping, oda malzemeleri, arıza, oda servisi ve şikayet” gibi hizmetleri, hiçbir personel ile yüz yüze gelmeden otellerin mobil uygulamalarıyla talep edebilecek.  

BİRÇOK ALANDA REZERVASYONLU SİSTEME GEÇİLECEK Misafirler otel içerisindeki tüm özel alanlara giriş rezervasyonlarını mobil uygulama aracılığı ile yapacaklar. Özellikle misafir kapasitesi yüksek tatil otellerinde sosyal mesafeyi alanlarda koruyabilmek için ana restoranlar da dahil olmak üzere birçok alanda rezervasyonlu sisteme geçilecek. 

ÖZEL HİZMETLER MOBİL UYGULAMA İLE SATILACAK Otellerde ekstra diye tabir edilen “pavilion, özel gün kutlama, cabana, araç kiralama, transfer, tekne turu, özel turlar” gibi birçok özel hizmet mobil uygulamadan sergilenecek ve misafir talep ettiği durumda satışı kolayca gerçekleşecek.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page